Anayasa Mahkemesi Ocak ayı itibari ile yapmış olduğu duyurusunda Sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruda Anayasa Mahkemesi bünyesindeki çalışan personel ihtiyacını karşılamak üzere Sözleşmeli Mütercim Tercüman alımı yapacak. Ancak adayların kadroya girebilmesi için Anayasa Mahkemesi tarafından yapılacak olan sınava katılmaları gerekmektedir. Sınavı Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından yapılacak olup adayların görev yeri Anayasa Mahkemesi Başkanlığı olacaktır. Sınav 22 Şubat 2017 tarihinde saat 10:00 da Anayasa Mahkemesi Başkanlığında yapılacaktır. Sözlü Sınav tarihi ve yeri ayrıca adaylara bildirilecektir. Anayasa Mahkemesi sınav sonucuna göre Mütercim Tercüman pozisyonunda 2 kişilik boş pozisyon ile İngilizce dilinden Sözleşmeli personel alacaktır.

Anayasa Mahkemesi tarafından yapılacak olan sınav için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde verilmiş olan şartları taşımaları, sınav tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar, görevini yerine getirmesine engel olabilecek olan herhangi bir sağlık durumu olmaması, yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda Mütercim Tercüman olunmasına engel bir durumun olmaması, Üniversitelerin en az 4 (dört) yıl süre ile eğitim veren; İngilizce Mütercim- Tercümanlık/Çeviribilim bölümleri ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, KPDS/YDS sınavından en az 85 veya Test of English as a Foreign Language (TOEFL-IBT) sınavından en az 96 (başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış eski dengi) puan düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemk ve akıcı bir dile sahip olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvurusu kabul olan adaylar ise Anayasa Mahkemesi tarafından sınava çağırılacaktır. 

Adayların başvurularını gerçekleştirebilmeleri için, en geç 10 Şubat 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmekte olup, Başvurular, "Anayasa Mahkemesi Başkanlığı Ahlatlıbel Mahallesi İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı No: 4 Posta Kodu: 06805 Çankaya/ANKARA" adresine şahsen veya bu adrese son başvuru tarihinde ulaşacak şekilde posta ile yapılabilir. Son başvuru süresine kadar yapılan başvurular kabul edilecek olup, bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilir ve sınav duyurusu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim