Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 18 Kasım 2021 tarihi ile duyurulmuş olan ilana göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez Teşkilatına 15 Sözleşmeli Personel alımı yapacak. KPSS ve YDS Puanı sırasına göre 15 perosnel alımı kadro dağılımı ve KPSS değerlendirmesi detayları haberimizde.

15 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.Bu kapsamda;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Görevini tam zamanlı yerine getirmesine engel herhangi bir sağlık ve akıl hastalığı olmamak,

Erkek başvuru adayları için askerlik ile alakası olmamak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Başvuru İçin hangi Bölümden Mezun Olmak Gerekir?

Bilişim personeli alımı için adayların en az dört yıllık eğitim veren bölümlerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gereklidir.

KPSS Detay Nedir?

Başvuru için adaylardan KPSS ve YDS şartları aranacak. 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KSSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olan adaylar başvuru yapabilecekler. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuruda bulunabilecek. Değerlendirmelerde %70 KPSS ve YDS % 0 olarak ele alınacak.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Aile Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı başvuruları 19 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 6 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru alınacaktır. Adaylar başvurularını sadece  e-Devlet (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı / Kariyer Kapısı) ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını gerçekleştirecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim