Lise meunu Aile Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı. Az Önce ÖSYM aracılığı ile yayımlanan tecih kılavuzuna göre Aile Bakanlığı lise mezunu 1050 personel alımı yapılacak. Alımlar farklı kadrolarda gerçekleştirilecek olup alan dağılımı ve özel başvuru şartlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Lise Mezunu 1050 Kamu Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı:

Aile Bakanlığı 863 Destek Personeli, 153 Güvenlik Görevlisi ve 34 teknisyen alımı yapacak. Bu kapsamda,

  • 297 Çocuk Bakıcısı,
  • 132 Engelli Bakıcısı,
  • 158 Hasta ve Yaşlı Bakıcısı,
  • 88 Şoför,
  • 188 Temizlik Personeli ),
  • 153 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 34 Teknisyen,

olmak üzere toplamda 1050 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Genel Ve Özel Nitelikler:

Genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları sağlıyor olmak ve 2020 yılında yapılan KPSS'den P94 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Lise Mezunu personel alımı için adayların Ortaöğretim mezunu olmaları gereklidir. Kadın hizmet birimlerinde çalışacak personelin, ilgili mevzuat gereğince tercihen kadın personel çalıştırılması gerektiğinden, “Cinsiyeti kadın olmak.” şartı aranacak.

Şoför Alımı Başvuru Şartları:

Adayların aşağıdaki tabloda belirtilen sürücü belgelerine sahip olmaları gereklidir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları:

- 18 yaşını doldurmuş olmak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Silahlı Slahsız güvenlik görevlisi karına sahip olmak,

- Silahlı olarak görev yapacak özel güvenlik görevlileri için Kanunda yaş sınırı bulunmamakla birlikte, 6136 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin 91/1779 Karar Sayılı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmü doğrultusunda 21 yaşını doldurmamış olanlara silah taşıma ruhsatı verilemeyeceğinden silahlı görev yapacak özel güvenlik görevlilerinin 21 yaşın üzerinde olması şartı aranacaktır ve kendilerinden 6136 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı doğrultusunda kamuya ait sağlık kuruluşlarından alınacak “silahlı özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık kurulu raporu istenecektir.

Tercihler Ne Zaman?

Tercih süreci 4 Mart 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 10 Mart 2022 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Tercihler sadece ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecektir. Tercih kılavuzu ve başvurular için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

KPSS 2022/4 Tercih Kılavuzu! ASHB 1805 Kamu Personeli Alımı! Lise ve Ön Lisans