Adalet Bakanlığı 2022 yılı personel alımı kontenjan dağılımı belli oldu. Bakanlıktan gelmiş olan duyuruya göre 2022 yılı 6459 Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. Alımlar farklı kontenjanlarda yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel alımı yapılacak olup. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden gelmiş olan duyuru ile Sözleşmeli olarak 4/B kapsamında Kadın Erkek personel alımı gerçekleştirilecek.

Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere alımını yapacağı Personel adayları hakkında ilanda aşağıdaki nitelikleri aktaracaktır.

- Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne hangi kontenjanlarda Personel Alımı yapılacak?

- 6459 Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

- Pozisyonuna göre Genel ve Özel Şartlar Ne Olacak?

- Yaş Şartı ve KPSS Şartı nedir?

- Şartlarda Esnetilme Yapılacak Mı?

tüm bunların detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Adalet Bakanlığı PGM Hangi Kontenjanlarda Personel Alımı Yapılacak?

Adalet Bakanlığından gelen duyuruya göre PGM ( Personel Genel Müdürlüğü ) bünyesine 2022 yılı içerisinde 6.459 Personel alımı yapılacak. Alımlar farklı alanlarda yapılacak olup en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecektir.

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında, adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre aşağıdaki niteliklerde personel alımı yapılacak.

  • 3.618 sözleşmeli zabıt kâtibi,
  • 830 sözleşmeli mübaşir,
  • 984 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi,
  • 33 sözleşmeli teknisyen,
  • 12 sözleşmeli işaret dili tercümanı,
  • 83 sözleşmeli şoför,
  • 29 sözleşmeli aşçı,
  • 870 sözleşmeli hizmetli,

pozisyonlarında personel alımı yapılacak. Mart ayı itibari ile gelmiş olan PGM personel Alımı ilanlarına göre sözleşmeli olarak Türkiye geneli alım yapılacak. Ayrıca alımlar Adli ve İdari yargıda olmak üzere toplamda 6459 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir.

6459 Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlık personel alımı için başvuru süreci Mart ayı içerisinde yapılacak. Bu kapsamda 1 Mart 2022 tarihi ile başlamış olan Personel alımı başvuru süreci için en geç 17 Mart 2022 tarihine kadar başvuru yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden yapılacaktır. Başvurular e-Devlet şifresi ile aşağıdaki bağlantıdan kariyer adresine gerçekleştirilecektir.

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Adalet Bakanlığı adaylardan genel olarak bazı nitelikler arayacak. Öncelikle " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Ne Olacak?

Adalet Bakanlığı alımını yapacağı hizmetli, Aşçı, Şoför, İşaret dili tercümanı, teknisyen, koruma ve güvenlik görevlisi, mübaşir ve zabıt katibi kontenjanlarından sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek olup başvuru için KPSS, Yaş nitelikleri aranacak.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Bakanlık bünyesindeki eksikliği giderebilmek için 6.459 kişilik kadro ile sözleşmeli personel adayından KPSS Şartı Arayacak. Bu kapsamda 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı Ne Olacak?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için 30 (1 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) ve diğer pozisyonlar için ( Zabıt katibi, Mübaşir ve diğer pozisyonlar için ) 35 yaşından büyük olmamak şartı aranacak. (1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

Zabıt Katibi Başvuru Şartları:

  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak,
  • Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak,
  • Uygulamalı sınavdan en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için ilgisine göre sınav kurulu veya komisyon tarafından kura yöntemiyle belirlenerek adaylara verilen ya da UYAP sistemi üzerinden otomatik olarak seçilerek elektronik ortamda gönderilen bir metinden bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak,

Mübaşir Alımı Başvuru Şartları:

Mübaşir alımı için ise yukarıdaki nitelikler dışında en az lise mezunu olmak şartı aranacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları ne Olacak?

  • Geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak,
  • 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesi hükmü gereğince güvenlik soruşturması olumlu olmak,

Teknisyen Alımı Şartları:

  • En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

Hizmetli Alımı Şartları:

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

Aşçı Alımı Şartları:

  • Ortaöğretim veya yükseköğrenim kurumlarının aşçılık veya dengi bölümü mezunu olmak.
  • En az lise veya dengi okul mezunu olup, halk eğitim müdürlükleri ile diğer resmî kurum veya kuruluşlarca düzenlenen kurslardan verilen Milli Eğitim Bakanlığının aşçılık mesleği için belirlediği kriterlere uygun aşçılık sertifikası, ustalık belgesi veya dengi sertifikaya sahip olmak.

Şoför Alımı Şartları:

  • En az lise mezunu olmak ve Hizmetin özelliğine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan, 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik uyarınca 1 Ocak 2016 tarihi öncesi itibariyle en az B sınıfı, 1 Ocak 2016 tarihi sonrası itibarıyla ise en az D1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

İşaret Dili Tercümanı Şartları:

  • En az ön lisans veya dengi okul mezunu olmak,
  • Türk İşaret Dili Bilim ve Onay Kurulu’nun (TİDBO) yürüttüğü Türk İşaret Dili Yeterlilik Sınavından (TİDYES) en az 70 puan almış olmak veya tercümanlık yapacak seviyede işaret dilini bildiğini gösteren en az 200 saatlik Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge ya da sertifikaya sahip olmak.

KPSS ve Yaş Şartı Esnetilecek Mi?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları devam etmekte olup adaylar bazı niteliklerde esnetilme bekliyor. Özellikle yaş ve KPSS şartlarında takılan adaylar ilan için esnetilme bekliyor. Ancak Adalet Bakanlığı personel alımlarında her yıl herhangi bir esnetilme yapılmaması ile birlikte 2022 yılı personel alımı içinde esnetilme kararı beklenmiyor.

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı 2022 Yılı 12.823 Personel Alımı! Kontenjan? Lise, Ön Lisans ve Lisans

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı 12 Bin 823 Kamu Personeli Alımı Başvuru Tarihi ve Kadrolar Belli Oldu!

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı ve CTE 12.823 Personel Alımı 2022 Ek1, Ek2, Ek3, Ek4, Ek5 Kılavuzları

İnstagram İşin Olsa >>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim