Resmi Gazete'de 27 Eylül 2019 tarihi itibari ile yeni bir ilan yayımlandı. Yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlardan oluşan personel kadrosu ile 78 kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Söz konusu ilana göre adaylardan KPSS ve YDS şartı aranacak olup İşin Olsa ekibi olarak başvuru kadrolarını ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

78 SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALINACAK!

Adalet Bakanlığı bünyesine 78 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere farklı alanlarda kamu personeli alınacak.

78 kişilik kadro ile, 2 Kıdemli Yazılım Mimarı, 1 Kıdemli Çözüm Mimarı, 5 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı, 2 Kıdemli Sistem Uzmanı, 2 Kıdemli Sistem Yazılımları Uzmanı, 2 Kıdemli Veri Tabanı Uzmanı, 14 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 2 Uygulama Sunucusu Uzmanı, 2 Bilgi Güvenliği Uzmanı, 4 Sistem Uzmanı, 1 Ağ Uzmanı, 2 Veri Tabanı Uzmanı, 2 İçerik Yönetim Sistemi Uzmanı, 22 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 3 Yazılım Test Uzmanı, 4 Sistem Uzmanı, 1 Sistem Uzmanı (Windows), 1 Sistem Yazılımları Uzmanı ve 5 Bilgi Güvenliği Uzmanı olmak üzere 78 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı için adaylardan 65 7 Sayıl Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi genel nitelikler aranacak.

Ayrıca yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinin ilgili alanlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS VE YDS ŞARTI VAR!

Başvuru şartlarını taşıyan aday adayları arasından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubu (2018-KPSSP3) puanının %70 (yüzde yetmiş)’i ile Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) (veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilen sınavlardan YDS dengi) puanının %30 (yüzde otuz)’u hesaplanarak elde edilecek toplam puana göre her bir grup ve pozisyon için ayrı ayrı en yüksek puana sahip aday adayından başlanarak oluşturulacak sıralamaya göre alım yapılacak personel pozisyonunun 10 (on) katı aday arasından Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yerleştirme yapılacaktır. KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyenlerin KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınacak olup, yabancı dil sınavı puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.

BAŞVURULAR:

Bakanlığa kamu personeli alımı başvuru süreci 30 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 14 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Bu kapsamda adaylar başvurularını bakanlığın internet sitesinde (www.adalet.gov.tr) yer alan ilanda belirtilen belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ BURADA