Adalet Bakanlığı 2021 yılı Bilişim Personeli alımı yapacağını bildirmişti. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan ile Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2021 yılı personel alımı faaliyetlerine devam ediyor. 25 Kişilik Boş Kadro ile Bakanlık Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü emrinde istihdam edilmek üzere Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? KPSS Detayı nedir? KPSS Puanı olmayanlar başvuru yapabilecek mi? Detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için ilanı geçtiğimiz hafta yayımlamıştı. Başvurular Bugün ( 28 Haziran 2021 ) itibari ile başladı. Başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacak olup en geç 12 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılacak.

Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvurularını sadece Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

HANGİ ALANLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı farklı gruplarda ve alanlarda olmak üzere 25 sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirmişti. Buna göre alımlar,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığının personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca adayların diğer şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

KPSS VE YDS DETAYI NEDİR?

Başvuru şartlarını taşıyan aday adayları arasından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubu (2020-KPSSP3) puanının %70 (yüzde yetmiş)’i ile Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilen YDS dengi sınavlardan puanının %30 (yüzde otuz)’u hesaplanarak elde edilecek toplam puana göre belirtilen pozisyonlardan en fazla 2 (iki) tanesine başvurulabilecektir.

KPSS Puanı Olmayanlar Başvuru Yapabilecek mi?

KPSS puanı olmayan yahut 70 (yetmiş) puandan az olan adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınacak olup yabancı dil sınavı puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim