Üniversiteler personel alımı ilanlarını yayımladı. 4 Farklı üniversite bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı yapacak. Bu kapsamda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Sağlık Personeli Alımı kadroları, Hemşire Alımı ve Ebe gibi karolarda yapılacak. Aynı zamanda Mülakat şartı olmaksızın personel alımları yapılacak olup değerlendirmeler KPSS puanına göre yapılacaktır.

Peki hangi üniversiteye personel alımı yapılacak? Adaylardan aranacak nitelikler nelerdir?

Alım Yapacak Üniversiteler ve Kadro Dağılımı:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi: 43 kişilik boş kadro ile en az lise mezunu 36 hemşire, 4 Diğer Sağlık Personeli ve 3 Sağlık Teknikeri alımı yapılacak.

Kafkas Üniversitesi: 58 kişilik kadro ile 43 Hemşire, 12 Ebe, 1 Eczacı, 2 Röntgen Teknisyeni alınacak.

Gazi Üniversitesi: 3 kişilik kadro ile Sözleşmeli Bilişim Personeli kadrosunda 1 Ağ Uzmanı ve 2 Sistem Uzmanı alımı yapılacak.

Hacettepe Üniversitesi: 65 kişilik kadro ile Sözleşmeli olarak, 54 Hemşire, 2 Diyetisyen, 1 Fizyoterapist, 1 Sosyal Çalışmacı ve 7 Sağlık Teknikeri alımı yapılacak.

Genel Başvuru Şartları Nelerdir?

Söz konusu üniversiteler adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Buna göre adaylardan,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan özel olarak KPSS ve Eğitim nitelikleri aranacak. Ayrıca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gerekmektedir.

KPSS olarak 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şarttır.

Mülakat Yapılmayacak!

Üniversite Sözleşmeli Personel alımları için adaylara mülakat yapılmayacak. Adayların KPSS B Grubu puan türleri esas alınarak yapılacak sıralamaya göre değerlendirme yapılacak. Bu kapsamda en yüksek puana sahip olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Söz konusu olan 4 Üniversiteye başvurular ilanların yayım tarihi itibari ile başladılar. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte Üniversitelerin Resmi İnternet adresleri üzerinden yapmaları gereklidir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Hacettepe Üniversitesi İlanı

Gazi Üniversitesi İlanı

Kafkas Üniversitesi İlanı

Osmangazi Üniverstitesi İlanı

DİĞER SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim