Birçok adayın merakla beklediği YKS sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Özellikle üniversite ve yüksek okullara girişte önemli bir yeri olan sınavda adaylar için tercih süreci de başlamış bulunuyor. 23 ile 29 Temmuz arasında tercihlerini yapacak olan üniversite adaylarına geçtiğimiz günlerde sevindirici bir haber verildi. İstanbul ve Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından yapılan bu sevindirici haberde, son zamanlarda adayların tercihlerinde çok yer bulmayan ama geçişten günümüze kültürümüzü oluşturan tekstil bölümlerini seçenlere burs verileceği açıklandı.

Asgari Ücret Tutarı Kadar Burs Verilecek

Özellikle eskiden prestijli bir bölüm olarak bilinen ve tıp, hukuk ve diğer mühendislik bölümleri ile yarışan bir bölüm olduğuna dikkat çekilen tekstil mühendisliğinin şu anki puanları da adaylar tarafından tercih edilmemesine bağlı olarak giderek düşüş gösteriyor. Bu düşüşe dikkat çekerek üniversite adaylarının tekrar bu bölümü tercih etmelerine katkıda bulunmak amacı ile kurum tarafından burs verileceği açıklanmıştır. Bursa ilişkin detayların hepsi kılavuzda yer almaktadır.

Burs Miktarı ve Diğer Şartlar

Adayların bu burs imkânından yararlanmak isteyen üniversite adayların YKS sınavı başarı sırası içerisinde ilk 80 binde yer alması gerekiyor. Bunun yanı sıra üniversite adayının tercihleri arasında da tekstil mühendisliği bölümünün ilk beş tercih arasında yer alması gerekiyor. İlk 20 binde olan öğrencilere asgari ücret, 20 bin ile 50 bin arasındaki öğrencilere asgari ücretin %70’i, 50 bin ile 80 bin arasındaki öğrencilere ise asgari ücretin %50’si verilecektir.

Editör: TE Bilisim