26 Haziran Cumartesi tarihinde ilk oturumu başlayan YKS sınavının şimdiden soruları ve cevapları merak ediliyor. Senelerdir aldıkları eğitimin sonucunda emeklerinin karşılığını almak isteyen öğrenciler, oldukça meraklandırıcı ve de heyecanlandırıcı bir sürece girdiler. Elbette tüm oturumlar henüz tamamlanmış değil ancak TYT ilk oturum olması nedeniyle oldukça önemli bir etkiye sahip denebilir. Temel yeterliliği ölçüldüğü ve de sonraki alan testlerine olan geçişin sağlandığı bu oturum tam olarak 135 dakika sürdü. Sınavdan çıkan öğrencilerin pek çoğu ise testin yorucu anlar yaşattığını ancak alan testlerini de heyecanla beklediklerini belirttiler.

YKS Oturumlarının Son Durumu

Doğal olarak beklenen YKS soruları ve de cevaplarından ise henüz erişime açılan olmadı. Özellikle sınavın 26 ve de 27 Haziran süresinde tamamlanacak olması da bunun üzerinde bir etken denebilir. Nitekim yarın YDT oturumunun da saat 15.45 itibari ile başlaması ve 120 dakika sora tamamlanması ile YKS 2021 süreci de sonlanmış olacak. Muhtemelen ÖSYM sisteminde de büyük bir yoğunluğun yaşanmaması ile beraber soruların yanıtlarının erişime açılması da daha hızlı gerçekleşebilecek. Bu şekilde yoğun ve yorucu 2 oturum gününü atlatmış olan üniversite öğrencisi adayları ise kendi doğrularını ya da yanlış cevaplarını kontrol edebilecekler. Oturum süreçlerinin art arda iki gün içinde gerçekleşiyor olması ve yarın bu testlerinin tüm oturumlarının bitiyor olması da soruların hemen bu sürecin ardından yayınlamasını açıklamaktadır.

YKS Sınav Soruları Nereden Bulunur?

YKS sınav oturumlarının toplam üç aşamasının da 27 Haziran günü AYT ile YDT’nin de bitişiyle açıklanacağını belirtmiştik. Elbette bu soruları ÖSYM sisteminin alakalı kısmından ve de duyurularından takip etmeniz mümkün olacak. Bununla beraber net bir açıklama saatinin de henüz gelmemesi tamamen sistemsel hıza ve yoğunluk durumuna bağlıdır. Ancak oturumlar tamamlandığında, sosyal medya üzerinden de cevap bilgilerinin sistemde yayınlanmasına dair bilgilendirmeler gelecektir. Öğrencilerin heyecanlarının bitmek bilmediği bu süreçte, YKS oturumlarının tamamlanması ile yine de ufak da olsa bir soluklanma şansı gelecektir. Böylelikle sonuçları sistemden görüntüleyen öğrencilerin, kendi cevaplarına göre bir puan ya da başarı tahmini de tespit etmeleri olanak bulacaktır.

Editör: TE Bilisim