Üniversite sınavının bir ayağı olan YKS'nin ilk oturumu TYT geçtiğimiz saatlerde tamamlandı. Bu kapsamda zorlu bir sınavdan çıkan üniversite adaylarının en çok merak ettiği konu soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağı oldu. 

YKS SORU VE CEVAPLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2019 YKS sınavının soru ve cevaplarını yayınlamadı. 1 hafta içerisinde soru ve yanıtların ÖSYM'nin sitesi üzerinden yayınlanacağı tahmin ediliyor ve eğitimciler tarafından da ifade ediliyor. ÖSYM'nin YKS sınavına ilişkin öncelikli amacı sonuçları olabildiğince kısa süre içerisinde açıklamak olarak biliniyor. 

Adaylar YKS soru ve yantıları açıklandığında https://www.osym.gov.tr/ bu sayfa üzerinden bilgi edinme imkanına sahip olacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

ÖSYM tarafından verilen bilgiye göre 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan YKS sınavlarının sonuçları 18 Temuz 2019 tarihinde açıklanacak. ÖSYM, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih için oldukça sıkı bir çalışmanın içerisine girecek. Sonuçlar da sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden yayınlanacak.