2020 YKS tercih sonuçları açıklandı. Ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak. Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2020 YKS tercih sonuçlarını açıkladı. Son dakika duyurusu ile yapılan açıklamada ek yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak? Boş kalan kadrolara tercih işlemleri. ÖSYM'nin yerleştirme duyurusuna ilişkin bazı detayları için olsa okuyucularına aktarmak istiyoruz. Yüksek Öğrenim kurumlarına geçiş sınavı sonuçlarının duyurulması ile birlikte üniversiteli olmak ve herhangi bir meslek tercihinde bulunacak adayların önemli dönüm noktalarından bir tanesinin YKS sonuçları adaylara duyuruldu. YKS sonuçlarına göre herhangi bir Yükseköğretim kurumuna yerleşen adaylar tercih işlemlerine ardından üniversite kayıt işlemleri başlayacak üniversite kayıt tarihleri nedir?

ÜNİVERSİTE KAYIT İLE EK YERLEŞTİRME TAKVİMİ;

Üniversite kayıt tarihi kayıtları ne zaman başlayacak belli oldu. 31 Ağustos 2020 ile 4 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayıtlar elektronik ortamda 29 ile ağustos ile 2 Eylül tarihi arasında yapılacak. Adayların kazanmış olduğu üniversitenin Rektörlüğü tarafından açıklanan belgeleri teslim etmeleri istenecektir YKS sonuçlarına göre 838 bin 121 kontenjandan, tercihlerde 781 165 kadro yerleşim yapıldı. 57056 kadroya ek yerleştirme işlemleri ne zaman başlayacak? ÖSYM YKS ek yerleştirme tercihleri Eylül ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda 5 Eylül tarihinde alınmıştı. Bu sene ne zaman başlayacağına işin olsa okuyucularına aktarmaya devam edeceğiz.

YKS tercih sonuçları nasıl öğrenilecek? Adaylar tercih sonuçlarını ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. Kimlik numarası ve alay işlemi şifresi aracılığıyla öğrenebilecekler