Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile bu sene ilk kez üniversiteye gitmek isteyen lise mezunu öğrencilerine Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS düzenlenecektir. Normal şartlar da Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin bilindiği üzere 24 Haziran tarihinde yapılması beklenmekteydi.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile seçimler erkene alındı ve Türkiye 24 Haziran 2018'de erken seçime gidecek. Bu tarih ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS çakıştığı için en kısa süre içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden duyuru bekleniyordu ve beklendiği gibi açıklama yapıldı.

YENİ SINAV ve SONUÇLARIN AÇIKLANMA TARİHİ

Erken seçime gidilmesi ve seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihine alınması ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerekli görüşmeler yapıldı ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin yeni sınav tarihi ile yeni sınav sonucunun açıklanma tarihi duyuruldu.

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin 1 Temmuz 2018 tarihi ile düzenleneceği ve sınav sonuçlarının ise 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacağı belirtildi. İlgili karar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin acil olarak saat 13.00 surlarında toplantıya gitmesi ile kararlaştırılmıştır. Kısaca sınav tarihi bir hafta ertelenmiştir.

Editör: TE Bilisim