Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile her snee düzenlenmekte olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS başvuruları bu sene de başladı. 6 Şubat itibari ile başlayan müracaatlar da adayların oturum başı 70 TL'lik ücreti de ödemesi gerekmektedir. Buna göre başvuruların başladığı saatlerden sonra ÖSYM'nin sitesinde dönem dönem yoğunluklar olmaya başladı. Peki başvurusunu yapıp, önizle ve kaydet seçeneğine basıp sonrasında kaydet dedikten sonra onay ücretini yatırmak isteyen adayların ödemelerini nasıl yapması gerekiyor, ödemeler hangi bankalara yapılabilir, ödemeler hangi kartlar ile yapılabilir?

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin her bir oturumu için yani Temel Yeterlilik Testi TYT, Alan Yeterlilik Testi AYT ve Yabancı Dil Testi YDT için başvurular 6 Şubatta başladı ve oturum başı 70 TL'lik ödeme işlemleri de başladı. Peki ödemeler nasıl yapılacak? Kredi kartı ya da banka kartı olan adaylar ödemelerini odeme.osym.gov.tr adresi üzerinden kart bilgilerini girerek online olarak ödeyebilecektir.

Kredi kartı ya da banka kartı olmayanların ise ÖSYM sayfasında belirtilen "Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık" şeklinde ödemelerini yapabilecektir.

Editör: TE Bilisim