Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 12 Mart 2017 Pazar günü düzenlendi. Sınav sonucu 28 Mart 2017 tarihinde kamuoyuna duyuruldu ancak sınavın üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen halen şaibeler büyümeye devam ediyor.

Genel olarak kamuoyuna 09.45 kuralı ile sıklıkla girmekte olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı şimdide sınavın iptal olmasından dolayı yine basının ilgi odağı oldu. Buna göre Orhan Demirgüç sınava koltuk değnekleri ile girdiği için sınavının iptal olduğu belirtildi.

SINAVDAN 5 GÜN ÖNCE AYAĞI KIRILDI

Adıyaman'da yaşanan olay da Orhan Demirgüç Yükseköğretime Geçiş Sınavına 12 Mart 2017 tarihinden girmeden beş gün önce arkadaşları ile stres atmak için futbol oynarken ayağının kırıldığını ifade etti. Ayağının kırılması ile sağlık operasyonu geçiren Orhan Demirgüç YGS sınavına da koltuk değnekleri ile girdi.

BENİ UYARMADILAR!

28 Mart 2017 tarihinde her öğrenci gibi ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden YGS sonuçlarını öğrenmek isteyen Orhan Demirgüç ekranda sınav kurallarına uymadığınız için sınavınız geçersiz sayılmıştır ibaresi ile karşılaştı ve yetkililere ulaşmaya çalıştı.

Buna göre Orhan Demirgüç ayağı kırıldığı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine sağlık raporunu vermesi gerekmekteydi ancak ÖSYM'ye böyle bir rapor verilmedi ve Orhan Demirgüç'e göre onu da kimse bu konu hakkında uyarmadı.