Ülkemizde korona virüsünün yeniden pik yapması ile birlikte İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrasında yeniden harekete geçti. Buna göre ülkemizde pek çok alanda yasaklar ve ertelemeler geldi. Peki yasaklardan sonra açıköğretim lisesi sınavı ne zaman yapılacak, açıköğretim sınavına girebilmek için adayların yanlarında götürmesi gerektiği sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? Gelen son detayları sizlere açıklıyoruz.

AÖL Sınav Tarihi Nedir?

Yasaklardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi AÖL sınav tarihinde her hangi bir değişiklik olmadı. Yani adaylar yine 5 Aralık ile 6 Aralık tarihlerinde hafta sonu sınava girecek. Sınavda saatlerin ya da adayın yaşının yasak kapsamında olması her hangi bir sorun teşkil etmeyecek olup AÖL sınavına girecek olan adaylar yasaklardan muaf tutulacaktır. Peki AÖL sınavına girecek olan adayların çıkarttırması gerektiği giriş belgesini ne zaman çıkartabilir?

AÖL Sınav Giriş Belgesi Yayımlanma Tarihi

Açıköğretim Lisesi AÖL sınav giriş belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Aralık tarihinde yayımlanacaktır. Adayların 2 Aralık tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı AÖL profillerine girerek sol menüde açılacak olan sınav giriş belgesine girerek bu sayfayı yazdırması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim