2020 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) doğrultusunda tercih heyecanı devam ediyor. Türkiye genelindeki üniversitelerdeki kontenjanlar doğrultusunda tercih yapmaya devam eden adaylar için bir diğer önemli konu ise sonuçların ne zaman açıklanacağı.

Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak – YKS Takvimi

6 Ağustos tarihi itibariyle başlayan tercih sürecinde son tarih ise 14 Ağustos. Bu tarihler arasında adaylar tercih yaparak tercihlerini online sistem üzerinden kesinleştirebilecek. Yayınlanan YKS tercih kılavuzu doğrultusunda tercih işlemlerini yapacak adayların https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden tercihlerini bildirmesi yeterli olurken 14 Ağustos günü saat 23.59’a kadar sistem açık kalacak.

YKS takviminin açıklanması ile birlikte üniversite tercih sonuçlarına yönelik de detaylar netleşmiş durumda. Resmi açıklamalara göre YKS tercih sonuçları için en geç tarih 31 Ağustos. Bu doğrultuda yaklaşık 15 günlük bir bekleme sürecinin ardından adayların yaptığı tercihler sonucunda yerleşip yerleşemediği netlik kazanmış olacak.

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Tercih sonuçları açıklandıktan sonra 2 Eylül tarihine kadar elektronik kayıtların yapılması, 4 Eylül tarihine kadar ise üniversite kayıtlarının üniversitelere yapılması gerekecek. Yapılacak bu işlemler ile birlikte YKS 2020 süresinde önemli bir aşama daha geride bırakılmış olacak. Türkiye genelinde binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren bu durumda, pandemi nedeniyle kayıtlarda bir esneklik getirilmesi de gündemde. Aynı zamanda tercih yaparak üniversite eğitimine başlayan öğrencilerin, uzaktan eğitim alması da yine üniversiteler tarafından alınacak kararla birlikte kesinlik kazanacak.