Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi geçtiğimiz aylarda Yükseköğretime Geçiş Sınavından 180 baraj puanı ve üstü puan alan adayları Lisans Yerleştirme Sınavına almış ve bu sınavın sonuçlanması ile tercih başvurularını almaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde tercih başvuruları sona erdi ve 10 Ağustos 2016 tarihinde üniversite tercih sonuçlarının açıklanacağı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından duyurulmuştu. Beklendiği gibi bugün sonuçlar açıklandı.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 10 Ağustos 2016 tarihi ile tercih sonuçlarını açıkladı sonuçları öğrenmek isteyen adaylar;

https://sonuc.osym.gov.tr/

Yukarıda yer alan linke tıklayarak hangi üniversiteyi kazandıklarını ÖSYM şifre ve TC kimlik numaraları ile profillerine giriş yaparak öğrenebilirler.
Kayıtlar Ne Zaman Başlayacak?

Üniversite başvurusu yapan adayların bir bölümü istedikleri yerleri kazanırken bir bölümü istediği yerleri kazanamadı. Peki üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen adaylar ne zaman başvuru yapması gerekiyor. Devlet üniversitelerini kazanan adaylar 12 Ağustos - 16 Ağustos tarihleri arasında elektronik olarak kayıtlarını yapabilir. İsteyen adaylar şahsen üniversitelerden başvuru yapabileceği gibi isteyen adaylar E-Devlet portalı üzerinden ön kayıtlarını yapabilir ve okul açıldıktan sonra bir hafta içerisinde gerekli Öğrenci İşleri bölümlerine giderek kayıt işlemlerini tamamlayabilir. Konu hakkında üniversitelerin santral numaralarından da bilgi alabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim