TEOG Sonuçları İçin Mahkeme Kararı Beklenecek

Milyonlarca öğrenci heyecan içerisinde TEOG sınav sonuçlarının bu gün açıklanmasını bekliyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen bir açıklama bu beklentileri suya düşürdü. Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG ortak sınavları kapsamında bir soruya açılan dava nedeniyle liselere girişte kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puanlarının (YEP) mahkeme kararı sonrasında açıklanacağını belirtti.

Bakanlıktan gelen son dakika açıklaması liselere girişte kullanılacak YEP sonuçlarını heyecan içerisinde bekleyen Yaklaşık 1 milyon 273 bin öğrenci için hayal kırıklığı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada TEOG ortak sınavları kapsamındaki bir soruya dava açıldığından YEP sonuçları mahkeme kararının bekleneceği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı;

“Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanmıştır. İş ve işlemler kılavuzda belirtilen takvim doğrultusunda yürütülmektedir. Kılavuzda, Yerleştirme Esas Puanların (YEP) 24 Haziran 2015 tarihinde ilan edileceği duyurulmuştu. Ancak süreç içerisinde 1 (bir) soruya açılan davaya ilişkin mahkeme kararı beklendiğinden, yerleştirmeye esas puanların açıklanması idari mahkeme kararı neticesi yapılacak.” Denildi. Özel okul kayıtları ise bu gün başladı.

Editör: TE Bilisim