Türkiye'de corona virüsünün görülmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı bir çok konuda önlem almaya ve diğer bakanlıklar ile ortak adım atmaya başladı. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurumları YÖK ilk, orta, lise ve üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi. Buna göre özel kreşler ve dershanelerin de bir çoğu tatil olmuşken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda sürücü kurslarının da ertlendiği belirtildi. Peki sınavlar hangi tarihe ertelendi, ne zamana kadar adaylar sınava girmeyecek?

Sınavlar İleri Tarihe Ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru da sürücü kursları sınavlarının ertelendiği belirtildi. Sınavların hangi tarihe ertelendiği belirtilmedi ancak Mart ayı sonuna kadar yapılacak ya da yapılması beklenmekte olan tüm kursların ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Şimdilik tarih Mart ayının sonuna kadar olarak duyuruldu fakat corona virüsün etkisinin artması sebebi ile sürücü kursları sınavı daha da ileri bir tarihe ertelenebilir.

Sürücü Kursları Dersleri Devam Edecek Mi?

Sürücü kurslarında bilindiği üzere çok sayıda öğrenci ders görmektedir. Ancak bu kurslar da Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile çalıştığından dolayı derslerin ileri bir tarihe ertelenmiş olması ön görülmektedir. Resmi duyuru kurslar ile paylaşıldığı için adayların sürücü kurslarını arayarak konu hakkında bilgi alması gerekmekte ve ona göre hareket etmesi gerekiyor.