Sağlık Bakanlığına 5.298 kamu işçisi alımı kura sonuçları açıklandı. En az ilköğretim mezunu adayların başvuru yapabildiği alımlarda kuralar Ankara ilinde gerçekleşti. İŞKUR kurasının tamamlanmasının ardından sağlık işçisi kura sonuçları da açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleşen alımlarda adaylar yoğun ilgi ile karşıladı ve meraklı bekleyiş 26 Ekim tarihinde sonuçlandı. İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda kura listeleri, il il olarak ayrıntı olarak adaylarla paylaşılmadı. Bunun yerine sorgulama ekranı üzerinden adaylar sonuçlarını öğrenebilecekler. Bir çok aday sonuçları öğrenemediğinden dolayı işin olsa'ya ulaşmakta. Sonuçların nasıl öğrenilebileceğini ayrıntılı olarak aşağıdan bulabilirsiniz.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM SONUÇLARI SORGULAMA!

iscisonuc.saglik.gov.tr adresinden T.C. Sağlık Bakanlığı İşçi Sonuç ekranı açılarak kura sonuçlarının öğrenilmesi sağlandı. Buna göre adaylar eski kimlik bilgileri ve yeni kimlik bilgileri ile sorgulama yapabilecekler. Ayrıca  sorgulama yaparken alınan hatalardan bir tanesi captcha ekranında ben robot değilim sekmesinin seçilmemesinden kaynaklı olmakta.

Eski kimlik bilgileri ile sonuç sorgulama için; T.C. kimlik numarası, cilt no, aile sıra no, sıra ekranlarının girilmesi ben robot değilim sekmesini işaretlemek ve kontrol et demek yeterli olacak.

Yeni kimlik bilgileri ile sorgulama yapmak için; T.C. kimlik numarası ve kimliğin ön yüzünde doğum tarihinin alt sekmesinde bulunan Seri No girilmesi ve ben robot değilim işaretlenmesi ile kontrol et butonuna basarak arama yapmak mümkün olacak. 

Kura sonuçlarını öğrenmek için tıklayın

3.591 sürekli işçi, 431 engeli işçi ve 1.276 eski hükümlü kadrosunda en az ilköğretim mezunu adayların başvuru yapabildiği 4857 sayılı iş kanunu görev yapacak olan adayların sonuçlarını yukarıdaki linkten öğrenebilirisiniz. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre kura sonuçları için ayrıca tebligat yapılmayacak.

İŞİN OLSA  

Editör: TE Bilisim