Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün milyonlarca öğrenin beklediği YSK tercih sonuçları hakkında açıklama yaptı. Konuyla ilgili bilgilendirmeyi sosyal medya hesabı üzerinden yapan Başkan Aygün, sonuçların haftaya açıklanacağını söyledi.

YKS tercih sonuçlarına yönelik tarih vermedi!

"Sevgili gençler, heyecanlısınız, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız." diyerek sonuçlara yönelik ilk resmi açıklamayı yapan Başkan Aygün, bu konuda herhangi bir tarih vermekten de kaçındı.

YKS tercih sonuçları Twitter’da TT olmuştu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün’ün bu açıklamayı yapmasında Twitter’ın etkili olduğu düşünülüyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren Twitter’de en çok konuşula konuların başında gelen YKS tercih sonuçları, kuruma yönelik pek çok eleştirinin de yapılmasına neden olmuştu. #tercihleracıklansın etkisi ile durumu TT yapan Twitter kullanıcıları, açıklamalar geldikten sonra ise #osym etiketini kullanarak bir tarih verilmemesini eleştirdi.

Editör: TE Bilisim