Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) tarafından 5 bin personel alımı yazılı sınav sonuçları 27 Eylül’de açıklandı.

Yazılı sınav sonuçlarını açıklayan PTT’den adaylar yeni duyuruları beklemeye başladı. 21-27 Eylül tarihleri arasında alınan itiraz dilekçeleri için 15 gün bekleme süresini kullanan kurum sözlü sınava girecek adaylar için sınav yeri, günü ve saatini açıklayacak.

PTT ATAMALARI NASIL YAPILACAK?

Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonu için yazılı sınav sonucunda adaylar başvuru sırasında belirtilen illere göre ayrılacak ve iller bazında en yüksek puandan başlayarak asil ve iki katı yedek liste oluşturulacak. Oluşturulan listelere göre atanmaya hak kazanan adaylar Psikometrik İnceleme’den geçecek ve atamaya esas asil listeler oluşturulacak. Listede atamaya hak kazanan adaylar sonuçların açıklanmasının ardından 15 gün içerisinde istenen belgelerle birlikte, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek.

Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için de sözlü sınav uygulaması yapılacak. İlan edilen kadro sayısının üç katı kadar oluşturulacak listede adaylar yapılacak sözlü sınavın ardından atanmaya hak kazanacak. Sınavlar sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar sonuçların ilanından itibaren on beş gün içerisinde istenen belgelerle birlikte Merkez Teşkilatında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek.

PTT KESİN SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yazılı sınav sonuçları için kesinleşmiş listeler http://ik.ptt.gov.tr adresinden açıklanacak. Kesin sonuçlar en geç 19 Ekim 2018 günü ilan edilecek. Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar belgelerini teslim edecek ve belirli dönemler halinde yıl boyu göreve başlama işlemleri tamamlanacak.

Güvenlik soruşması uygulaması nedeniyle işe başlama tarihleri en geç bir yıl içinde tamamlanacak.

Editör: TE Bilisim