PTT 5 bin personel alımı için açıklama yaptı. http://ik.ptt.gov.tr adresinden yapılan açıklamada sınav sonuçları için itiraz süresinin 27 Eylül 2018 Cuma günü sonlanacağını belirtildi. Ayrıca PTT kesin sınav sonucunun değerlendirmesinin nasıl yapılacağını da aktardı.

Ağustos ayında yapılan PTT yazılı sınav sonuçları 20 Eylül 2018 Perşembe günü http://ik.ptt.gov.tr adresinden adayların erişimine açılmıştı. Kurum kesin sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonu için alım sayısı kadar asil ve iki kat yedek; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için alım sayısının 3 katı aday belirleneceğini belirtti.

PTT 5 BİN PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PTT5 bin personel alımı kesin sonuçlarının en geç 19 Ekim 2018 tarihinde ilan edileceğini duyurdu. Ayrıca yazılı sınav sonucunda Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına asil ve yedek olarak yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylara ‘Psikometrik İnceleme’ yapılacak. İnceleme sonrasında adaylar istenen belgelerle birlikte, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine müracaat edecek ve müracaat etmeyen adayların atamaları yapılmayacak.

PTT SÖZLÜ SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonları için yapılacak sözlü sınavın tarihi, yeri ve saati kurum tarafından bilahare ilan edilecek. Sözlü sınav sonuçlarının ardından asil olarak atamaya hak kazanan adaylar 15 gün içerisinde istenen belgelerle birlikte Merkez Teşkilatında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına, Taşra Teşkilatında ilgili PTT Başmüdürlüğü İnsan Kaynakları Birimine başvuracak ve bu süre içerisinde başvurmayan adayların atamaları yapılmayacak.

 Atama evraklarını tamamlayan ve teslim eden adayların kesin atamaları İl Emniyet Müdürlüklerince yapılacak güvenlik ve arşiv soruşturmasının ardından yapılarak görev başlangıçları yapılacak.

PTT 5 bin personel alımı için yapılan duyuruya ulaşmak için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim