Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) resmi internet sayfasının insan kaynakları bölümünden yayınlamış olduğu duyuru ile personel alımları sınavının yeni siteme göre kurum tarafından olacağı söylenmiştir. Daha önceki yıllarda PTT bünyesinde personel alımı yapılırken Kamu Personeli Seçme Sınavı dikkate alınırken uzun bir aradan sonra ilk kez PTT kurumu kendi sınavı ile kimler ile çalışıp çalışmayacağını ve kurum içi pozisyonlar da kimlere görev vereceğini belirleyebilecek.

PTT tarafından yayımlanan ilana göre gişe memuru, büro memuru ve dağıtıcı pozisyonlar başta olmak üzere birbirinden farklı pek çok pozisyon için toplamda 5 bin çalışanın alınacağı ve adayların PTT tarafından düzenlenen sınava gireceği açıklanmıştı. Bu açıklamaya göre PTT’nin sınavı 12 Ağustos 2018 (yarın) yapılarak, binlerce aday PTT’nin belirlemiş olduğu alanlara yönelik başarı göstererek işe alınacak.

SINAV SAAT 10.00’DA BAŞLAYACAK

PTT tarafından açıklanan verilere göre 5 bin kişilik memur alımına yönelik yapılacak sınavın tarihi açıklandı. Adaylar 12 Ağustos 2018 (yarın) saat 10:00 da sınava girecek. Belirlenen pozisyonlara göre farklı sayıda ve farklı konularda sorular sorarak adayların teste tabi tutulması sağlanacak. Sınavların bir kısmı saat 12.00 gibi bitecekken diğer bir kısmı ise 12.30 gibi sona erecektir. Adayların bu sınavlardan daha yüksek puan alması PTT bünyesinde çalışma şanslarını için önemli bir etken olucaktır.

Editör: TE Bilisim