Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT idari sözleşmeli 5 Bin memur alımı yapacak. Adayların yoğun ilgi gösterdiği PTT alımlarında geçtiğimiz hafta sınav soruları erişime açıldı. 17 merkezde gerçekleşen sınavların sonuçlarına ilişkin detaylar neler?

PTT 5 bin memur alımında sınav sorularına itirazlar tamamlandı. Adaylar sınav sorularına itiraz edebilmeleri için Gazisem mail adresine 17 Ağustos tarihine kadar itiraz edebilecekleri belirtilmişti.  

Yazılı sınav sonuçlarında Avukat, Mimar, Uzman, Tekniker, Mühendis kadrolarında 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaklar. Diğer kadrolarda ise 60 ve üzeri puan alan adaylar ise başarılı sayılacaklar. Buna göre  en yüksekten aşağıya alım yapılacak kadro sayısının 3 katı kadar aday mülakat sınavına katılacak. Yazılı ve sözlü sınav aritmetik ortalamasına göre kazanan adaylar belirlenecek. İlan edilen kadro sayısı kadar yedek aday belirlenecek. 

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PTT 5 bin memur alımı sınav sonuçları ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz bir takvim bulunmuyor. Buna ilişkin net tarih olmasa işin olsa ekibi olarak sınav sonuçlarının en geç 31 Ağustos tarihine kadar açıklanmasını beklemekteyiz.

Editör: TE Bilisim