Polis Akademisi Başkanlığı Türkiye genelinde bekçi alımları yapacak. Buna göre başvuru yapan adaylar sınava alınacaklar. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavı başvuru merkezleri ile sınav giriş belgleri pa.edu.gov.tr adresinden açıklandı. 

7 bin bekçi alımı emniyet hizmetleri sınıfında illerde valiliklerde istihdam edilecek. Adayların lise mezunu olmaları şartı ile başvuru yapabildiler. 1. dönem mahalle bekçiliği giriş sınavına girecek olan adayların müraatlarının alınacağı ve sağlık kontrollerinden geçecekleri başvuru merkezleri e-devlet üzerinden yayımlandı. Adaylar T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yaparak öğrenilebilecek. 

7 BİN BEKÇİ ALIMI SINAV GİRİŞ BELGELERİ!

Adaylara duyurulan başvuru merkezlerinde yapılacak olan şahsen müracaatlar yapmaları istenildi. Bununla birlikte adayalar sağlık kontrolünden geçecek. Başvuru merkezlerinde cep telefonu ve benzeri kayıt cihazları ile elektronik eşyaları bulundurulamayacak.

Yapılan açıklamada "Bu aşamalardan başarılı olan adayların yazılı sınav tarihi ve sınav merkezi ilerleyen süreçte açıklanacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir." denildi. 

Giriş Belgeleri : https://goo.gl/nkFAHx

Editör: TE Bilisim