2020 yılında polis alımı ilanları bekleniyor. Lise mezunu adaylar için 2020 PMYO polis memuru alımı için başvuru şartları ve başvuru detaylarına ilişkin detayları aktarıyoruz. İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezunu olan 2.500 polis alımı YKS sonuçlarının ardından başlayacak.

TYT alımı başvuruları ne zaman başaklayacak? Polis Meslek Yüksek Okullarına TYT puanı ile alımlar için TYT sınavı başvurusu 6 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. Sınava girecek öğrencilerin tyt sonuçlarının açıklanmasının ardından Polis Akademisi başkanlığı tarafından açıklanacak takvime göre başvurular başlayacak.

POMEM SONUÇLARI;

26. dönem pomem mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Mülakata giren adaylar için sonuçların açıklanmasının ardından Polis Meslek Eğitim merkezlerine temel eğitimlere alınacaklar. 7 bin aday fiziki ve mülakat sınavlarına katıldı. www.pa.edu.tr  adresi üzerinden mülakat sonuçları açıklanması bekleniyor.

PÖH ALIMLARI;

Polis Özel Hareket alımları için son gelişmeler belli oldu. İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre 2020 yılında dışarıdan PÖH alımı yapılmayacak. 2019 yılında 500 kadın pöh alımı gerçekleştirilmişti. PÖH kadrosunda görev yapmak isteyen adaylar mevcut polis memurları arasından görevlendirilecekler. 

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. vatandaşı olması, eğitim şartlarında en az lise, ön lisans ve lisans mezunu olması, yaş şartında en az 18 yaşını tamamlamış 35 yaşından büyük olmaması,  KPSS sınavından en az 65 ve üzeri puan almış olması, kamu haklarından mahrum olmamak, silah kullanması hakkında herhangi bir engel olmaması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim