Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Polis statüsünde istihdam etmek isteyen adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ya da Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)'a katılmaktadır. POMEM'e katılmak isteyen adayların üniversitelerin dört yıllık lisans bölümlerinden birisini bitirmiş olması gerekmeketdir. Peki Polis Meslek Yüksekokuluna katılmak ve burada eğitim görmek isteyen adayların ne yapması gerekmekte? başvurular için hangi şartları yerine getirmesi gerekmektedir?

PMYO Kimler Başvurabilir

Polis Meslek Yüksekokuluna başvurmak isteyen adayların başvuruları nasıl onaylanır? Bu öğretim için kimler başvuru yapabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak
Lise'yi Bitirmek
Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmek
YGS puan dilimlerinin en az birinden 270 ve üzeri ham puan almak
Sabıkası olmamak, yüz kızartıcı suç işlememiş olmak
Boy - Kilo oranları tutmak
Erkek ve Bayan adaylar için minimum ve maksimum yaş aralıkları arasında olmak
Herhangi bir yerinde sağlık sorunu veya gözle görülür bir kusuru olmamak
Diksiyonu düzgün olmak

Yukarıda Polis Meslek Yüksekokulan girmek isteyen adaylardan istenen şartlar sırası ile belirtilmiştir. Eğer sizlerde Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Polis olmak istiyorsanız mutlaka liseyi bitirmiş ve Yükseköğretime Geçiş Sınavına girerek açıklanan puan dilimlerinden en az birinden 270 ve üzeri puan almanız gerekmektedir. Bu puan dilimi ham puandır yani okul puanı ile 270 ve üzeri olan adayların başvuruları kabul edilmemektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda ki linki kullanabilir.

http://pmyo.pa.edu.tr/
Editör: TE Bilisim