Geçtiğimiz ay yayımlanmış olan 2 bin komiser yardımcısı alımı için lisans mezunlarının katılabildiği sınav düzenlenmişti. Söz konusu sınava binlerce aday girerken 2 bin komiser yardımcısının bin 800'ünün erkek ve 200'ünün bayan olduğu da duyurulmuştu. Polis Amirleri Eğitim Merkezinin sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacğaı merak ile beklenirken sonunda açıklandı.

Açıklanan sınav sonuçları hakkında da detaylı bilgi Polis Amirleri Eğitim Merkezi Başkanlığınca duyuruldu. Buna göre adayların aldığı puanların %30'u Kamu Personeli Seçme Sınavında göstermiş olduğu başarıdan, %40'ı mülakatta ki başarısından ve %30'uda fiziki yeterlilik sınavından oluşturuldu. Aynı zamanda asil listeyi kazanan aday sayısının %30'u kadar da yedek liste oluşturuldu.

Son Başvuru 25 Eylül

Polis Amirleri Eğitim Merkezi Başkanlığı yayımladığı duyuru ile 2 bin komiser yardımcısı alımı sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Buna göre asil listeyi kazanan ilk 2 bin adayın 25 Eylül 2016 tarihine kadar müracaat etmesi gerekmektedir. Adayların başvuru yapmaması durumunda söz konusu kadro için en yüksek puan almış ilk yedeklerin yerleştirme işlemleri başlanacak başvurmayan adaylar için diğer yedeklerin başvurusu beklenecek.

Söz konusu açıklanmış olan sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların aşağıda ki bağlantıyı takip etmesi gerekmektedir. Girilen sayfada adaylar TC kimlik numaraları ve E-Devlet şifresi ile sonuçlara ulaşabilmektedir. Konu hakkında bilgi almak isteyen ve başvuru hakkında detayları öğrenmek isteyen adayların yine aşağıda ki irtibat numaralarını araması gerekmektedir.

Sonuçlar: http://www.pa.edu.tr/
İrtibat:  0312 462 88 77 – 462 88 75 – 462 88 19 – 462 88 20