Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene iki buçuk milyon civarı adaya yerleştirme sınavı yapılmakta olup adaylar bu sınavda elde ettikleri puanlar ile üniversiteye yerleşmektedir. Buna göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin tüm oturumları için Temel Yeterlilik Testi TYT, Alan Yeterlilik Testi AYT ve Yabancı Dil Testi YDT için başvurular bugün başladı. ÖSYM tarafından yapılan yeni açıklama ile YKS'de yapılan yeni değişiklikler hakkında bilgi verdi.

İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan duyuruda Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin tüm oturumları için Temel Yeterlilik Testi TYT, Alan Yeterlilik Testi AYT ve Yabancı Dil Testi YDT'ye girecek olan adayların sınava girişte alyansları engel olacak. Önceki sene alyans her hangi bir sorun teşkil etmiyordu ancak halkalı alyans dışındaki diğer alyanslar sınava girmeye engeldir.

Bunun haricinde piercing hakkında da açıklama yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi geçen sene piercing ile sınava girebilmek için basit piercing olması gerektiğini belirtmişti ancak adaylarda kafa karışıklığı olmaması için basit piercing hakkında metal top, sivri uçlu ve taşsız olarak belirtildi. Bunun haricinde ki piercing ile adaylar Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'nin tüm oturumları için Temel Yeterlilik Testi TYT, Alan Yeterlilik Testi AYT ve Yabancı Dil Testi YDT'ye giremeyecektir. Sınav ücretinin de yüzde 40 zamlanarak 70 TL olduğunu adayları unutmaması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim