ÖSYM tarafından hazırlanarak öğrencilere sunulan DGS sınavı bir çok öğrencinin 4 yıllık üniversite hayaline köprü konumu görmektedir. Bir çok önlisans öğrencisi DGS sınava girerek bölümlerini 2 yıllıktan 4 yıllığa çıkarmak için uğraşmaktadır. Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan DGS sınavı sonuçları 17 Ağustosda adaylara açıklanmıştı ve açıklanan sonuçlar ile birlikte de adayların cevaplamış oldukları soruları tekrardan görebileceği kitapçıklarıyla birlikte yayınlayan ÖSYM adaylara 10 gün bu sistemi erişilebildiğine açık tutmuştu.

DGS SINAVINA GİREN ADAYLARIN TERCİH İŞLEMLERİ YAKLAŞTI

21 Temmuz 2018 tarihinde DGS sınavına giren lisans adayları girmiş oldukları sonuçları 17 Ağustos da öğrenmişlerdi fakat o günden sonra hiç bir şekilde açıklama yapılmadan hiç bir kılavız yayınlanmadığından adayların tercihlerini ne zaman yapacağı söylenmemişti. Beklenen bu gelişmelerrden sonra ÖSYM az önce DGS için tercih kılavuzunu yayınlayarak tercih işlemlerinin 7 Eylül 2018 (yarın) başlayacağını ve 14 Eylül 2018 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı. Adayların tercihleri yapmadan önce açıklanan kılavuzda yer alan EK bölümün dikkatli bir şekilde okumaları gerektiğini söylediler.

DGS sınavına giren ve tercih yapacak lisans adayları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden sistem bilgilerini girerek tercih işlemlerini gerçekleştirebilirler. 

ÖSYM tarafından açıklanan tercih kılavuzunu görmek için TIKLAYIN.