Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi 2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

3 oturum şeklinde düzenlenen YKS sınavı TYT AYT ve YDT sonuçlarının açıklanması için geri sayım başladı. İlk oturumu 27 Haziran 2020 tarihinde 2020 TYT sınavı 28 Haziran tarihinde ikinci oturum olan AYT ile 3. oturum YDT sınavları gerçekleştirildi. Liselerden mezun olan ve üniversite hedeflerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler YKS sonucu açıklanmasının ardından hayatlarından en önemli kararlarından bir tanesi olan üniversite tercihini yapacaklar. YKS oturumlarından alınan puanlar adayların tercih yapacakları üniversite yerleşmelerinde en önemli kriter olacak. Sonuçlar ÖSYM sonuç sorgulama resmi internet sitesi aracı ile açıklanacak. YKS oturumlarından TYT AYT ve YDT tüm puan türleri aynı tarihte açıklanacak.

OBP BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANACAK? Puan hesaplamalarında 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Adayların sınavdan aldıkları puanlar yapılan testin standart sapma puanına göre bulunacak. Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplaması diploma notunun 5 ile çarpılması ile hesaplanacak. En düşük diplomaya sahip öğrencinin OBP puanı 250 olacak. En yüksek puana sahip öğrencinin OBP’si 500 puan olacak.

BARAJ PUANI; YKS baraj puanı değişti. Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre TYT Barajı 150 diğer oturumlarda ise 170 olarak belirlendi. TYT oturumuna 150 ve üzeri alan puanlar 2 yıllık meslek yüksekokulu tercih yapabilecekler. Diğer okullarda ise 170 puan almak şartı baraj puan olarak belirlendi. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs nedeniyle bu sene baraj puan da bir düşme gerçekleştirildiği aynı zamanda öğrencilere verilen sınav sürelerinde bir düzenleme yapıldı.

ÖSYM TAKVİMİNE GÖRE;

2020 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sonuçlar ÖSYM Aday işlemi sisteminden öğrenilebilecek. Bunun için T.C. kimlik numarası ile ÖSYM şifresi olması gerekli olacak. ÖSYM takvimine göre 28 Temmuz 2020 tarihinde saat 10:00'da YKS sonuçları açıklanacak. Üniversite tercihleri 29 Temmuz tarihi itibariyle başlaması bekleniyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim