ÖSYM sınavlarında adayların en az 15 dakika önce sınav salona gelme zorunluluğuna ilişkin önemli bir değişiklik yapıldı. Geçtiğimiz gün ÖSYM tarafından açıklanan 2018 YKS sınavında başvurular başladı. 23 Haziran ile 24 Haziran tarihilerinde ilk kez yapılan değişiklik ile 15 dakika kuralı kalktı.

ÖSYM yaptığı açıklamada 2018 yılı Yükseköğrenim kurumları sınavı YKS 2018'e ilişkin sık sorulan soruları cevaplandırdı. Lise son sınıf ve mezun olanların başvuru yapabileceği sınavda adaylara sıkça sorulan soruları cevaplandırdı. Önemli bir ayrıntı da ÖSYM'nin sınav binasına en geç sat kaçta gelebilirim sorusuna vermiş olduğu cevap ile geldi.

SINAVA EN GEÇ SAAT KAÇTA GİRİLEBİLİR?

23 Haziran 2018 cumartesi günü 135 dakika sürecek olan YKS sınavına Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacakları duyuruldu. Sınav binasına giriş yapacak adayların en az 1 saat önceden hazır bulunmalar gerektiği sınav giriş belgeleri ile birlikte gelmeleri gerekiyor. Ayrıca Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport ile birlikte adayların sınava girebileceği belirtildi. Sürücü belgesi ile sınava alınmayacak.

BAŞARI SIRALAMASI;

Daha önce sınav sonuçları yerleştirme de kullanılan başarı sıralaması şartı devam edilecek Başarı sıralaması yapılacak programlar ise şöyle; Tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik bölümleri.

ÖSYM'nin 2018 YKS için vermiş olduğu sıkça sorulan sorulara cevaplar için tıklayın

Editör: TE Bilisim