Kamu Personeli olmak isteyen milyonlarca aday 2018 KPSS sınavı için hazırlıklarına devam ediyor. Temmuz ayında yapılacak olan KPSS sınavı için yayımlanan başvuru kılavuzu ile sınav saati, sınav ücretleri ve başvuru için yapılacak işlemler belli oldu. KPSS, ÖABT ve DHBT sınavı için saat düzenlemesi yapıldı.

KPSS SINAVI NE ZAMAN?

Başvurular 10 Mayıs tarihi itibari ile alınma başlandı. Adaylar başvuru merkezlerinden sınav başvurusu yapabilecek. KPSS Genel kültür Genel Yetenek sınavı ile Alan bilgisi sınavına girmek isteyen adaylara 22 Temmuz ve 28-29 Temmuz tarihinde sınav yapılacak. Sınav başvuruları ise 10 Mayıs tarihinde başladı. 21 Mayıs 208 tarihine kadar devam edecek.

SINAV SAATİNDE DEĞİŞİKLİK

ÖSYM başvuru kılavuzunda sınav saatleri de belli oldu. Buna göre KPSS sınav saatlerinde yeni bir değişiklik yapıldı. KPSS genel yetenek- Genel Kültür sınavı 10.15’de, Eğitim bilimleri sınavı öğleden sonra 14.45’te KPSS Alan Bilgisi 1. oturumu ve 3. Oturumu 10.15’te KPSS 2. oturumu ise 14.45’te yapılacak. ÖSYM, önceki yıllarda yaptığı sınavlara göre sınav saatlerini 15 dakika ileriye aldı.

Editör: TE Bilisim