2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun durumda olan yada mezun olan öğrenciler için son dakika DGS sonucu açıklaması geldi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2020 DGS sonuçlarını internet sitesi üzerinden açıkladı. Peki adaylar sonuç sorgulama ekranı üzerinden nasıl öğrenebilecekler. Bunun için T.C. kimlik numarası ile aday şifresini edinmiş olmaları gerekmektedir. Aşağıdaki sayfada yer alan linki tıklayıp giriş yapmak yeterli olacak.

KAYIT HAKKI VERİLECEK!

https://sonuc.osym.gov.tr/ sayısından, mobil uygulama üzerinden öğrenilebilecek. YÖK'ten Dikey Geçiş Sınavına giren adaylara müjdeli haber geldi. Geçtiğimiz günlerde Yök Başkanı Yekta Saraç Başkanlığında yapılan toplantıda DGS sınavına giren ve mezun durumda olan fakat dersi kaldığı için mezun olamayanların kayıt hakkı verileceği açıklandı. Peki bu nasıl olacak aşağıdaki haberden detayları inceleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABER:YÖK'ten Şartlı Kayıt Duyurusu

DGS cevap anahtarları da adayların bilgisine sunuldu.https://www.osym.gov.tr/TR,19487/2020-dgs-cevap-kagitlari-ve-aday-cevaplari-erisime-acildi-07092020.html

TERCİHLER NE ZAMAN ALINACAK?

ÖSYM DGS sonuçlarının adaylara duyurulmasının ardından adaylar ösym üzerinden tercih yapacaklar. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler kazandıkları üniversiteye kayıt yapacaklar. Tercih işlemlerinde alınan puan önemli olacak. Yüksek puanı olan aday üniversiteye yerleşebilecek. DGS Tercih takvimini diğer haberlerimizde aktarmaya devam edeceğiz.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NEDİR?

Kayıtlar üniversitelerde farklılık gösterecektir. Anadolu Ünviersitesi Açıköğretim Fakültesi dikey geçiş kayıtları 1 Ekim 2020 tarihinde başlayacak. Detaylar için detayları aşağıdaki haberden öğrenebilirsiniz.

İLGİLİ HABER: www.isinolsa.com/egitim/acikogretim-aof-yks-ve-dgs-den-yeni-kayit-tarihleri-ikinci-h35091.html

Editör: TE Bilisim