Bilindiği gibi 12 Mart 2017 Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına yurt genelinde 2 milyon 300 bine yakın aday girdi. Ancak Türkiye'nin dört bir yanında adaylar YGS'de yapılan kural değişikliği nedeni ile sınava katılamadı ve sınav bahçesinde pek çok öğrenci gözyaşlarına boğularak basının gündemine oturdu.

Veliler ve okul bahçesinde öğrencisin bekleyen pek çok kişi ÖSYM'nin bu sene almış olduğu bu karara tepki gösterdi. Peki ÖSYM YGS sınavına 09.45 kuralından dolayı geç kalan adaylar için telafi sınavı yapacak mı?

ÖSYM'den Duyuru

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine gelen telafi sınavı telefonlarının artması ve velilerin 09.45 kuralına tepki göstermesinin üzerine ÖSYM'den YGS'ye geç kaldığı için girmeyen adaylara duyuru yapıldı.

ÖSYM yetkilileri tarafından yapılan duyuruya göre YGS'ye geç kalan öğrenciler için her hangi bir telafi sınavı yapılmayacak. Yapılan duyuru da 09.45 kuralının geçerli olduğunu ve bu kuralın tüm adaylara farklı yollar ile ulaştırılmaya çalışıldığı belirtilerek kurala uymaya adaylar için yeni bir telafi sınavı yapılmayacağı belirtilmiş oldu.

Buna göre yurt genelinde çok sayıda aday 09.45'ten sonra salona alınmama kuralından dolayı YGS'ye giremedi. Bu adaylara malesef ÖSMY tarafından telafi sınavı yapılmayacak. Adayların seneye tekrar YGS'ye girmesi gerekmektedir.