Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı az önce yayımladığı duyuru ile 2022 yılı YKS en çok sorulan soruları ve cevaplarını paylaştı.18 - 19 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı için adayların merak etiği sıkça sorulan sorular duyuruldu. Toplamda 90 soru ve cevaptan oluşan sıkça sorular yayımı için merak edilenler ÖSYM'den 15 Şubat 2022 tarihi ile açıklandı.

ÖSYM Duyurusu!

2022-YKS 'Sıkça Sorulan Sorular' Yayımlandı

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2022-YKS) ilişkin 'Sıkça Sorulan Sorular' ÖSYM'nin http:www.osym.gov.tr internet sitesinden yayımlanmıştır.

Tüm adaylarımızın bilgilerine sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

YKS Sıkça Sorulan İlk 10 Soru ve Cevabı!

1. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifresi olmayan adaylar, 2022-YKS’ye başvuru yapabilirler mi?

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) giriş yapabilir ve “e-Devlet İle Kayıt Ol” butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabilirler. “e-Devlet İle Kayıt Ol” butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olduktan sonra AİS şifresi olmaksızın sınava başvurularını çevrimiçi yapabilirler.

2. ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden 2022-YKS’ye başvuru yapmak mümkün mü?

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) kendileri çevrimiçi kayıt yaptırabilir ve sınavlara başvurularını gerçekleştirebilirler.

3. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) güncel fotoğrafı olmayan adaylar 2022-YKS’ye başvuru yapabilirler mi?

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki (AİS) güncel olmayan fotoğraflarını “Fotoğraf Bilgilerim” bölümündeki “T.C. Kimlik Kartı Fotoğrafımı Kullan” butonundan güncelleyebileceklerdir. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı olmayan adayların başvuru merkezlerine giderek fotoğraf işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekir.

4. HES Kodu bilgisi 2022-YKS’ye başvuru yaparken zorunlu mudur

Evet, 2022-YKS başvurusu için HES Kodu zorunludur. 2022-YKS başvurusunu yapmak isteyen aday ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) "PROFİLİM" alanında bulunan "HES KODU BİLGİLERİM" sayfasına HES Kodu bilgisini girecektir. HES Kodunun geçerlilik bitiş tarihinin, sınavın yapılacağı günden bir gün sonrası veya daha ileri tarihli olması gerekmektedir.

5. ÖSYM Mobil uygulamasından 2022-YKS başvurusu yapılabilir mi?

2022-YKS adayları, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulaması üzerinden sınav başvurularını gerçekleştirebilirler.

6. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2022-YKS) kimler başvurabilir?

Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri, yurt dışı okullar) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

7. 2022-YKS Kılavuzuna nasıl ulaşabilirim?

Kılavuz, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde DUYURULAR başlığı altında yayımlanmıştır. https://www.osym.gov.tr/TR,22587/2022-yuksekogretim-kurumlari-sinavi-ykskilavuzu.html

8. 2022-YKS’ye başvurumu ne zaman yapabilirim?

2022-YKS’ye başvurular 11 Şubat – 07 Mart 2022 tarihleri arasındadır. Bu tarihlerde başvurunuzu yapabilirsiniz.

9. 2022-YKS’ye başvuru işlemi nereden yapılır?

Başvuru, bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (AİS) (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla veya ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden yapılabilir.

10. 2022-YKS’ye başvuruyu, bireysel olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (AİS) nasıl yapabilirim?

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar veya ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) geçerli fotoğrafı bulunan adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri veya e-Devlet şifreleriyle giriş yaparak ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (AİS) (https://ais.osym.gov.tr ) bireysel olarak başvuru yapabilirler. AİS kaydı bulunmayan adaylar e-Devlet üzerinden veya başvuru merkezlerinden kayıt olduktan sonra başvuru yapabilirler.

TÜM SIKÇA SORULAN SORULAR BURADA

Editör: TE Bilisim