12 Mart 2017 Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavından bilindiği gibi yeni kurallar uygulandığı için yurt genelinde pek çok aday sınava giremedi ve okul bahçesinde göz yaşlarına hakim olamadı. Bu sene ÖSYM almış olduğu karar ile adayların 09.45'e kadar sınav salonuna girmesi gerektiğini belirterek 09.45'ten sonra hiçbir adayın salona alınmayacağını duyurmuştu.

Bu kuraldan haberi olmayan ya da trafiğe takılan pek çok aday 09.45 kuralından dolayı sınava giremedi. Bu kuraldan dolayı yurt genelinde pek çok öğrenci okul bahçesinde gözyaşlarına hakim olamadı. Bu durum öğrencilerin ve velilerin tepkisini çekti ÖSYM'ye şikayetler yağdı.

ÖSYM'den Kural Açıklaması

09.45 kuralından dolayı pek çok aday sınava giremedi ve ÖSYM'den telafi sınavının yapılıp yapılmayacağını öğrenmek istedi. Tepkilerin artması, sorularında çoğalması üzerine ÖSYM açıklama yaptı.

Yapılan açıklama da 2017'den itibaren tüm sınavlarda adayların 15 dakika öncesinde salonda hazır bulunması gerektiği belirtildi ve bu kuralın tüm sınavlarda uygulanacağı ifade edilirken 09.45 kuralının YGS öncesinde adaylara duyurulduğu ve YGS giriş belgelerinde de bu durumun işlendiği belirtildi.
Kısaca ÖSYM yapmış olduğu 09.45 kuralı açıklamasında bu kuralın geçerli olduğunu ve olacağını belirtirken YGS'ye bu kuraldan dolayı giremeyen adaylar için he hangi bir telafi sınavının da yapılmayacağını belirtmiş oldu.