Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 10 Haziran 2017 tarihinde Lisans Yerleştirme Sınavı düzenlenecek. tüm Türkiye'de milyonlarca adayın gireceği sınavda bu sene açık uçlu sorular sorulacak. Pek çok adayın LYS'de sorulacak açık uçlu sorular hakkında kodlama konusunda bilgisi yok.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, adayların zorluk yaşamaması için LYS'de sorulacak açık uçlu soruların nasıl kodlanacağı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

TÜM BOŞLUKLARIN DOLMASI MECBURİ DEĞİL

Lisans Yerleştirme Sınavında bilindiği üzere açık uçlu sorular sorulacak. Her soru için kutu kutu boşluklar düzenlenmiş durumda. ÖSYM Başkanı Ömer Demir yaptığı açıklamasında açık uçlu sorular için oluşturulan kodlamala bölümünde ki tüm boşlukların doldurulmasına gerek olmadığını duyurdu. Adayların sorunun cevabını ne olarak biliyorsa ona göre kodlaması gerekiyor.

TESTLERİN SONUNA DİKKAT

ÖSYM Başkanı Ömer Demir yaptığı açıklamasında her testin sonunda açık uçlu soru sorulacağını belirtti. Buna göre adaylar açık uçlu soruları görmek için testin sonunu açması yeterli olacak. Matematik testinde 3 soru, Türk Dili ve Edebiyatı 2 soru ve diğer ders testlerinde ise birer açık uçlu soru bulunacak.

Cevap kağıtlarının çift taraflı olduğu da belirtilmiş olup adayların her iki yüzeye de kodlamasını yapabilecek. LYS - 1 testinde arka yüz olmayacak ancak diğer testlerde ki cevap anahtarları arkalı ve önlü şekilde olacak.

TÜM SINAV HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim