Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından az önce gelmiş olan duyuruya göre binlerce adayın beklediği sonuçlar açıklandı. 2022 yılı Yabancı Dil Sınacı sınavı sonuçları açıklanarak adayların erişimine sunuldu. 10 Nisan 2022 tarihinde uygulanan YDS 26 Nisan 2022 tarihinde sınav sonuçları erişime açıldı.

ÖSYM DUYURU!

10 Nisan 2022 tarihinde uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2022-YDS/1) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 26 Nisan 2022 tarihinde saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2022-YDS/1 Sınav Sonuçları

2022-YDS/1 Sınavı Cevap Kâğıtları ve Aday Cevaplarıda Erişime Açıldı!

ÖSYMden gelen bir diğer son dakka haberine göre de YDS cevap anahtarı erişime açıldı.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Editör: TE Bilisim