Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan ve lisansüstü eğitim düşünen ya da subaylık düşünen öğrencilerin genel olarak giriş yaptığı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) her sene aralıklarla belirli dönemlerde gerçekleştirilmektedir.

Buna göre yakın zamanda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuru kılavuzunun kamuoyuna duyurulması beklenirken sonunda konu hakkında kamuoyuna ilan yayımlandı ve başvuru kılavuzu açıklandı.

ALES BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuru kılavuzu yayımlandığı belirtildi. Buna göre ALES başvuru tarihleri açıklandı. Peki ALES ne zaman yapılacak ve başvuru tarihleri nedir?

Buna göre Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları 7 Mart 2018 tarihi itibari ile başladı ve adayların 15 Mart 2018 tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bilindiği üzere ALES bundan önce her ilde yapılmıyordu ve ilde sınavın yapılabilmesi için en az bin öğrencinin başvuru yapması gerekmekteydi. Yapılan açıklama ile bu sene ALES'in tüm illerde yapılacağı açıklanmıştı. Deneme amaçlı olmak üzere tüm illerde ALES sınavı yapılacak ve durumlar incelendikten sonra devam etme ya da etmeme kararı alınacaktır.