ÖSYM 2020 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak belli oldu. Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından 2 yıllık meslek yüksek okullarından örgün ya da açık öğretim mezunu olan adaylar dikey geçiş sınavına girdiler. 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yaparak eğitimlerini lisans bölümlerinde devam devam etmek için adayların 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemi öncesinde katıldıkları 2020 DGS sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak belli oldu.

ÖSYM son dakika açıklaması yaparak adaylara bir tarih açıkladı. Sözel ve sayısal testlerden oluşan dikey geçiş sınavı doğru ve yanlışların netleri üzerine önlisans başarı puanı eklenerek hesaplanacak. Ayrıca Sözel sayısal ve eşit ağırlık puanları hesaplanırken sayısaldan 1 net, sözelden 1 net ve üzeri alanların puanları hesaplanacak. Peki sonuçlar ne zaman açıklanıyor.

DGS SINAVI SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

ÖSYM açıkladı DGS sınav sonuçları 9 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları nereden açıklanacak? ÖSYM aday işlemleri sistemi sayfası ve sonuc.osym.gov.tr adresinden Online olarak öğrenebilecek. Nasıl giriş yapılacak? Adayların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile aday şifrelerinin girilmesinin ardından sonuçlar görülebilecek. Bilindiği gibi 10 Ağustos tarihinden beri DGS soruları ve doğru cevap anahtarları ile basın temel soru kitapçığı adayların dikkatine sunuldu.

ÖSYM ADAYLARA SMS GÖNDERDİ!

ÖSYM merkezi dikey geçiş öğrencilerine sınava giren öğrencilere bir mesaj attı. Mesajda eğitim bilgisi bilgilerinin güncellenmesinin 1 Eylül 2020 tarihine kadar aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştirilecekleri hatırlatıldı. Yöksis te ki 2 yıllık ön lisans eğitim bilgilerini mutlaka kontrol edilmesi, bilgilerin doğruluğunun ya da eksiz olduğunun emin olması 2020 DGS de kullanmasını istediğiniz eğitiminizi 1 Eylül saat 16:00'a kadar güncellenmesi istenildi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim