2020 MSÜ GİRİŞ BELGELERİ;

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından Milli Savunma Üniversitesi askeri aday Belirleme Sınavına girecek adaylara önemli bir müjde geldi;

2020 MSÜ sınavı ne zaman yapılacak? MSÜ sınav giriş yerleri ve giriş belgesi ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Deniz, Hava ve Kara Harp okullarında ve meslek yüksek okullarında eğitim almak isteyen öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen Subay ve Astsubay askeri personel adaylarına yönelik olarak msü sınavı gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından her gerçekleştiren sınav için adaylara toplam 120 soru yönetilecek. Fen bilimleri ve sosyal bilgilerden 20 soru Türkçe ve matematikten 40 soru, olmak üzere 120 soru için toplamda 135 dakika süre tanınacak Milli Savunma Üniversitesi sınav giriş belgesi sorgulama ekranı açıldı.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Askeri öğrenci belirleme sınavı olan msü 14 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar sınava gelirken yanlarında bulundurmakla zorunlu olan giriş belgesini T.C. kimlik numara ve e-devlet üzerinden ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alabilecekler. Belge üzerinde adayların sınava giriş yapacaklar sınav merkezi bilgileri ve fotoğrafı yer alacak. Siyah beyaz ya da renkli ve çıktı ile bu belge yanlarında bulunduracaklar.

MSÜ giriş belgesi sorgulama; https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris?ReturnUrl=%2FMS%C3%9C%2F2020%2F1%2FGirisBelgesi

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA; 14 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-MSÜ için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Editör: TE Bilisim