Ölçme Seçme veYerleştirme Merkezi Başkanlığı yeni bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyurya göre 2019 yılı için yapılan Yükseköğretim Kurumları sınavı için soru cevap ve anahtarları yayımlandı. Dün yapılmış olan 2019 YKS ( TYT, AYT ve YDT ) için adaylar büyük merakla soru ve cevap anahtarı yayımlandı. Adaylar ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden Bugün itibari ile ulaşarak cevpalarınızı kontrol edebilirsiniz. ÖSYM tarafından yapılan duyur şöyledir:

DUYURU
(16 Haziran 2019)

2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarına 16 Haziran 2019 tarihinde saat 20.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

MATEMATİK TESTİNDEN BİR SORU İPTAL EDİLDİ!

ÖSYM yayımladığı duyuruda bir sorunun iptali kararı alındığını belirtti. Söz konusu soru 2019 YKS Temel soru kitapçığındaki matematik testinin 7. sorusu iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verildi.

2019-YKS Kılavuzunun "3.10.1. Sınav Puanları Nasıl Hesaplanacaktır?" maddesinde yer alan "Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Şeklinde duyuru yayımladı. Adaylar 2019-YKS (TYT, AYT ve YDT) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.