Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından az önce gelmiş olan duyuruya göre 2019 yılı Kaymakamlık griş sınavı bilgileri paylaşıldı. Söz konusu yayımlanan duyuruda kaymakamlık girş sınavı başvuru tarihleri ve sınav sonuç tarihleri paylaşılarak adaylara sunuldu. İşin Olsa ekibi olarak kaymakamlık başvuru ve sınav tarihleri hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

KAYMAKAMLIK SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

ÖSYM henüz kaymakamlık sınavı hakkında başvuru kılavuzunu yayımlamasa da 2018 yılında yapılmış olan kaymakamlık sınavına göre başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

  • Üniversitelerin, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar başvurabilecektir. Başvuruda; adayların fakülte bilgileri, beyana göre alınacaktır. Sınava başvuru koşullarını taşımayan, belirtilen fakültelerden mezun olmadığı halde başvurusu kabul edilen adaylar yazılı sınava alınmayacak, sınava girmiş olsalar dahi İçişleri Bakanlığı tarafından mülakata çağrılmayacak ve atamaları yapılmayacaktır.
  • Sınava, sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (1 Ocak 1983 ve daha sonra doğmuş) olanlar başvurabileceklerdir. Bu şartı taşımayan adayların başvurusu sistem tarafından engellenecektir.

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından gelmiş olan duyuruya göre kaymakamlık sınavına başvurular 19 Eylül 2019 tarihinde başlayacak ve adaylar başvurularını en geç 25 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır.

SINAV NE ZAMAN?

Kaymakamlık giriş sınavı 09 Kasım 2019 tarihinde yapılacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda kaymakamlık sınavının 09.11.2019 tarihinde yapılacağına yer verildi.

SINAV ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Kaymakamlık giriş sınavına başvuru ücreti henüz duyurulmadı. 2018 yılında yapılmış olan sınav ücreti 180 TL idi ancak bu yıl herşeye zam gelmesi ile birlikte Kaymakamlık giriş sınavı başvuru ücretinede zamn gelebilir. Bu durumdan sizleri kılavuz yayımlandığında bilgilendireceğiz. Adaylar sınav ücretini başvuru tarihleri içerisnde yani, 19 - 25 Eylül 2019 tarihleri arasında, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına sınav ücreti yatıracaklardır. Adaylar, banka/ATM’den sınav ücreti ödemesi yapmamalıdır. Adaylar, sınava başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırmalıdır.

SINAV SONUÇ TARİHLERİ DE DUYURULDU!

ÖSYM 04 Eylül 2019 tarihinde yayımladığı duyuruda başvuru tarihleri ve sınav tarihi hakkında bilgiler vererek adayları bilgilendirdi. Ayrıca yayımladığı kaymakamlık sınavı takvimine göre sonuç tarihleride duyuruldu. Bu kapsamda sınav sonuçları 04 Aralık 2019 tarihinde açıklanacak.