ÖSYM tarafından yayımlanmış olan duyuru içeriğinde yer almakta olan ifadeler içerisinde 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS) tercih işlemlerini tamamlaması hususunda 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayan 2018 YKS tercih işlemlerinin 14 Ağustos 2018 ( Bugün) tarihinde saat 23.59’da sona ereceği bilgilendirmesi yapılmıştır. Bununla birlikte tercih yapacak olan adayların yükseköğretim programları için yapmak istedikleri tercihleri elektronik ortam üzerinden gerçekleştireceklerini duyurmuştur.

2018 Yükseköğrenim sınavına girmiş ve tercih işlemleri gerçekleştirmek isteyen adayların ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresine erişim sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve ÖSYM aday işlemleri için belirlemiş oldukları şifreleri ile siteye giriş yaparak tercih işlemlerini kendilerinin yapacağı bildirilmiştir.

Tercih yapmak isteyen adayların belirtilen gün ve saat çerçevesindeki süre içerisinde yükseköğretim programları tercihlerini belirleyerek (https://ais.osym.gov.tr) internet adresi içerisinde yer almakta olan kılavuz ve gerekli açıklamalar ile belirtilen kurallar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Belirtilmiş olan tercih işlem süresinde herhangi bir uzatma söz konusu olmayacağı belirtilmekte olup ÖSYM sistemine tercihlerini kaydetmiş olan adayların belirlenen süre içerisinde tercihlerini değiştirme hakkına sahip oldukları belirtilmiştir.

Editör: TE Bilisim