ÖSYM Merkezi tarafından son dakika açıklaması. Milyonlarca öğrencinin 30 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında ter döktüğü YKS sınavı soruları ile cevap anahtarı yayımlandı.

2018 YKS NASIL GEÇTİ?

Üniversite hayali ile bir yıl boyunca ders çalışarak ÖSYM tarafından ilk kez düzenlenen YKS sınavına giren adaylar sınav sorularını değerlendirdi. Buna göre orta seviyenin üstünde sorularla karşılaştığını belirten adaylar, sınav başlangıcında ve sonrasında da farklı manzalara sahne oldu. Bazı öğrenciler 1 dakika fark ile sınava yetişemedi. Bazı öğrenciler ise burun sargısı nedeniyle sınava girememenin şokunu yaşarken, ilk oturumda sınava ehliyetiyle girebilen öğrenci diğer günki oturuma ehliyetiyle girememenin şokunu yaşadı. Türkiye genelinde YKS manzarası bu şekilde sürerken ÖSYM sınavın tamamlanmasının ardından tüm adayların merakla takip ettiği YKS soruları, TYT soruları ile AYT soruları ve cevap anahtarlarını adaylarla paylaştı. 

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

2018 yks tyt ve ayt oturumalrında temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı adaylara duyuruldu. ÖSYM'den yapılan açıklamada 30 Haziran tarihinde uygulanan 2018 YKS 1. oturumu yeterlilik testi ile 1 Temmuz tarihinde yapılan 2018 YKS 2. oturumu Alan Yeterlilik testine 1 Temmuz tarihinde 18.00 saatinden itibaren erişime açılmıştır denildi. 

2018 TYT soruları ve cevapları
2018 AYT soruları ve cevapları

Editör: TE Bilisim