Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi beklenen 2017 sınav takvimini kamuoyuna duyurdu. Genel olarak yeni yıla girmeden kamuoyuna duyuru yapan ÖSYM bu sene de şaşırtmadı ve sınav takvimini açıkladı. Olağanüstü hal olmadığı sürece sınavlar belirtilen takvimde ki sürede yapılacak. Söz konusu yayımlanan takvim ile YGS başta olmak üzere KPSS, LYS, ALES, YDS vb. gibi tüm önemli sınavların tarihleri açıklanmış oldu. İşte 2017 sınav takvimi

YGS 12 Martta

İki milyon öğrencinin merak ettiği Yükseköğretime Geçiş Sınavının tarihi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından duyurulmuş oldu. Buna göre YGS 12 Mart 2017 tarihinde düzenlenecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavının 2017 yılında Nisan ayların yapılması sosyal medyada yapılan yorumlar ile tahmin ediliyordu ancak ÖSYM'nin yayımladığı sınav takvimine göre ÖABT 28 Mayıs 2017'de düzenlenecek. Lisans Yerleştirme Sınavlarından ilki olan Sosyal Bilgiler (LYS - 4) sınavı ise 10 Haziran 2017'de yapılacak.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ise 5 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek. Söz konusu sınav İlkbahar dönemi için yapılaca. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2017 yılında yapılacak tüm önemli ve pek fazla adayın girmediği sınavların tarihlerini açıklamış durumda. Sizlerde hangi sınavın ne zaman yapılacağını öğrenmek ve sınav takvimine göz atmak istiyorsanız aşağıda ki link aracılığı ile sınav takvimine ulaşabilirsiniz.

Sınav Takvimi İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim