Bir sınav yapılacak fakat bu sınava belirli adaylar katılabilecek. Sınav yönetmenliğine uygun olan adaylar orman mühendisi, serbest meslek, orman endüstri mühendisi gibi dallarda tek tek sınava girecek ve bu sınavlar yukarıda belirtilmiş olan kategori ve bölümlere özel olarak yapılacak.
Bu sınava girecek olan adayların kabul etmesi gereken bazı şartlar bulunuyor yani Orman Mühendisleri odasının sizlerde aradığı bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartları merak ediyor ve sınava giriş hakkı kazanmak istiyorsanız aşağıda yer alan yazıyı okuyabilirsiniz.
- Ruhsatınızın bulunması gerekiyor. En az 1 yıl süreli olarak mesleki deneyiminizin bulunması gerekiyor. 100 üzerinden en az 60 puan alınması gerekiyor. Eğer bu şartları karşılıyorsanız en geç 4 Nisan 2016 tarihine kadar odaya evraklarınızı teslim etmeniz gerekiyor. Uygulama tezlerinizi de aynı şekilde belirtilen süre içerisinde odaya teslim etmiş olmanız gerekiyor. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alacağınız adli sicil belgenizi odaya teslim etmeniz gerekiyor. Odaya doğrudan veya taahhütlü bir mektupla gönderimi sağlayabilirsiniz.
Eğer postanızda bir gecikme olursa bu gecikme hiç  bir şekilde dikkate alınmayacaktır. Sınava ait olan bilgiler aşağıdaki gibidir; Sınav şekli her sınavda olduğu gibi klasikleşmiş bir şekilde çoktan seçmeli yazılı test olarak karşınıza çıkıyor. Puan ise 100 tam puan üzerinden değerlendiriliyor. Yapılacak olan bu sınavın süresi tam olarak 40 dakikadır.
Editör: TE Bilisim