Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 16 Temmuz 2017 tarihinde yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonunda dün (4 Ağustos 2017) tarihinde açıklandı. Yapılan açıklama ile öğretmen adayları alan sınavlarında kaç net yaptıklarını öğrendi.

Alanlara göre ortalama yapılan netler incelendiğinde yine tüm branşlarda 5 - 10 - 15 - 20 gibi oldukça düşük bir otalama ile adayların net yaptığı görüldü. Peki şimdi branş sıralamaları ne zaman açıklanacak. Bilindiği üzere adayların netleri ve puanları değil önemli olan branş sıralamasıdır.

SIRALAMALAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)  sınavı sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Şimdi tüm öğretmen adayları branş sıralamalarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Şu an için Milli Eğitim Bakanlığı ya da ÖSYM'den konu hakkında her hangi bir açıklama yok. Geçtiğimiz sene branş sıralamaları ÖABT sonuçlarından 24 gün sonra açıklanmıştı. Bu senede tahmini olarak Ağustos ayının sonlarında ya da Eylül ayının başlarında ÖABT sınavı alan bazlı branş sıralamalarının açıklanması beklenmektedir.

Yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile ÖATB branşlara göre sıralamaların ne zaman açıklanacağına dair açıklamanın yapılması beklenmektedir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ